C.J. Tudor „Põlevad tüdrukud”

Paljudele lugejatele juba tuntud autor („Kriidimees” ja „Annie Thorne’i kadumine“) toob seekord meieni eriti mitmetahulise ning verdtarretava mõrvamüsteeriumi, milles tulevad kiht-kihi haaval päevavalgele ühe väikelinna tumedad saladused. Mõneti kohatu võrdlus, kuid kirikuseinte vahel avaneb tõeline põrgu!

Väikelapse surmaga lõppenud skandaali tõttu kolib vikaar Jack (Jaqueline) Brooks oma 16-aastase tütre Floga unisesse väikelinna Chapel Crofti, kuhu ta suunatakse kiriku teenistusse. Chapel Croft on mitmenäoline linn. Seal ülistatakse aastasadade tagust märterlust, saladuslikult on kaduma läinud noored tüdrukud ning värsket jutuainet pakub endise vikaari enesetapp kirikuseinte vahel.
Linnas on sajandite vanuseid legende, mis annavad endast märku salapäraste põlevate tüdrukute ilmumisega kiriku läheduses. Tegemist on oksaraagudest valmistatud nukkudega, mis visatuna lõkkesse mälestavad märtreid. Kelle poolt need nukud sinna ilmuvad ja miks hakkavad Jack ja Flo nägema kummitusi põlenud tüdrukutest?  Uus vikaar Jack tunnetab, et teda ja tema tütart ümbritseb hädaoht ning tõeline kurjus, mille päritolu ta ei suuda tuvastada. Jack kardab, et neid võib jälitada sünge saladus minevikust.

Autor on lugeja jaoks loonud tõeliselt pingelise ning põneva õhustiku, kuhu on osavalt põimitud minevik ning olevik. Sündmuste arenedes tulevad päevavalgele aina uued ja uued tahud, mis teose lõpupeatükkides viivad loogilise, kuid vägagi ootamatu lõpuni.
Lugeja jaoks peaks saabuma raamatu lõpp ja tee vastusteni üsna kiirelt, sest kord juba raamatut avades ei saa seda enam käest. Lubadust “loen järgmise peatükini” on kerge murda, kui oled suundunud Chapel Crofti õudusmüsteeriumit lahendama.  

***

Ilmunud: Pegasus, 2023

Leia e-kataloogist ESTER


Marelle Kirnmann

Väike-Õismäe raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga