Taylor Jenkins Reid „Malibu tõuseb tuhast”

„Malibu tõuseb tuhast” on ühe perekonna lugu.

1983. aasta augustilõpu kuumal suvepäeval valmistub Nina Riva oma traditsiooniliseks peoks, kuhu on oodata mitmeid kuulsaid inimesi. Pidu ei ole kutsetega, nii et kohale võivad tulla kõik, kes teavad peopaiga asukohta.

Peategelased on Rivade neli last: Nina, Jay, Hud ja Kit. Kõik ootavad seda pidu peale Nina, kes tahaks tegelikult üksi olla, sest abikaasa on ta just maha jätnud. Pidu ära jätta ka ei saa, sest kõik on juba sellega arvestanud. Nii voolabki majja tohutul hulgal igasugust rahvast, kes joovad, tarbivad narkootikume ja mida kauem pidu kestab, seda rohkem käest see ära läheb. Lõpuks peab sekkuma politsei.

1956. aastal kohtuvad June Costas ja Mick Riva. Osa raamatu tegevusest kajastab nende kohtumise lugu ning kuidas jõuti välja sellisesse olukorda nagu Rivade lapsed peo ajaks on.

Esmapilgul võib tunduda, et mis siin raamatus nii huvitavat on – Nina vanemate lugu ja pidu, aga selle peo käigus tulevad välja erinevad saladused ning klaaritakse suhteid perekonnas.

Mulle meeldivad selle autori raamatud. Autor kirjutab näiliselt lihtsatest asjadest nii, et see lihtsalt haarab su kaasa ning lihtne pealispind peidab tegelikult sügavamat sisu. Ta kirjutab köitvalt keerulistest peresuhetest. Mind paelub, kuidas rappa läinud peo taustal Rivade perekond oma suhteid lahkab. Mind tõmbasid need saladused ligi. Soovitan lugemist ka teistele, keda köidavad keerulised perekonnalood ja saladused.

***

Ilmunud: Rahva Raamat 2023

Leia e-kataloogist ESTER

Triinu Rannaäär

Eestikeelse kirjanduse osakonna raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga