Matthew Costello ja Neil Richards „Mõrv Thamesi ääres“

Ühes väikeses vaikses Inglismaa külas, kus kunagi midagi ei juhtu, leitakse uppunud tütarlapse surnukeha. Politsei meelest on tegu traagilise õnnetusega.

Peategelased Sarah ja Jack asuvad koos asja uurima.

Sarah on hiljuti lahku läinud üksikema ja pisikese reklaamibüroo omanik ning surnud tüdruku lapsepõlvesõbranna. Tema meelest on võimatu, et sõbranna Sammi oleks õnnetusse sattunud.

Jack on erru läinud jänkist krimiuurija, kes tuli Inglismaale oma pensionipõlve veetma. Ta on otsustanud elu nautida kalal käies, koeraga jalutades ja martiinisid rüübates. Nagu ikka kipub juhtuma, loksutatakse ta sellest mõnusast kookonist välja, taas kistakse pinnale tema uudishimu. Teda hirmutab ka teadmine, et kuni pole selge, mis tütarlapsega juhtus, jääb see teda kummitama.

Hästi lihtne, aga siiski põnev krimilugu, mille saab ühe õhtuga ära ampsata. Kuigi mõnes kohas võib tekkida tunne, et kohe kohe läheb asi karmiks, siis tegelikult nii ei juhtu. Kõik laheneb rahumeelselt. Mõnus on tunnetada küla atmosfääri ja osa saada sealsetest tegemistest. Tõeline muhekrimi.

Varem on autoritelt ilmunud „Märg haud” ja „Arveteklaarimine“.

***

Ilmunud: Eesti raamat 2023

Tõlkija: Leena Suits

Leia e-kataloogist ESTER

Aet Altement

Sääse raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga