Olav osolin „Part lendab edasi“

Olav Osolini kriminaalselt naljakas raamat „Kus lendab part” sai veelgi naljakama järje.  Kohtume vana tuttava Samuel Pardiga, kes omapärastel asjaoludel määrati lausa Eesti Politsei vaneminspektoriks. Paarimeheks saab ta otse Sisekaitseakadeemiast tulnud noore praktikandi Kevini. Ei lase ennast oodata ka mõrv. Vana maja keldrist, moosivarga otsingutelt liigutakse hoopis moodsasse idufirmasse, sära ja uskumatult uhkete detailide keskele.

Koos sukeldutakse idufirmade telgitagustesse, püüdes samal ajal hakkama saada teineteise kardinaalselt erinevate arusaamade ja harjumustega. Nii erinevate maailmavaadete paaripanemine tegi mind alguses tõsiselt murelikuks. Kas nüüd läheb ehteestlaslikult üksteisele jala ettepanemiseks, et mitte ütelda nöökimiseks ja kaebamiseks? Aga ei. Algab hoopis hoogne kuritöö lahendamine, täis põnevust ja keerdkäike, nagu parimates kriminullides ikka. Isegi moosivargus saab lahenduse.

Hoogsas tempos kulgev raamat on täis huumorit ja tögamist. Vanusevahest, erinevatest huvidest ja teadmistest tulenevad möödarääkimised on meeletult naljakad. Lisaks sellele on raamat täis pikitud absurdihuumoriks keeratud  seiku meie lähiminevikust.

Huvitav teada: võib olla on see esimene Eesti ilukirjanduslik teos, millel on sees tasulised tootepaigutused.

***

Ilmunud: Varrak 2023

Olav osolin „Part lendab edasi“ e-kataloogis ESTER

Eike Lille

Tondi raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga