Markus Zusak „Raamatuvaras“

On aasta 1939. Natsid põletavad raamatuid, koolis õpetatakse lapsi natse austama ja armastama ning kõige selle keskele satub üks väike 9-aastane orb Liesel Meminger. Noor neiu saadetakse asendusperre, kus ootavad teda vana akordionimängija oma range naisega. Mees õpetab tüdruku lugema, et too mõistaks selle maailma päris olemust. Kui Liesel ühele raamatupõletamisele kaasa läheb, hakkab tal raamatutest kahju ning ta varastab paar endaga kaasa. Tasahilju saab paarist mitu ning Liesel leiab iga võimaluse, et raamatuid endaga kaasa võtta. Tema elu muutub aga jäädavalt, kui tema kodu keldrisse asub elama üks juudist noormees. Lugejate ees rullub lahti südamlik lugu tüdrukust, kes üritab uude koju sisse elada, samal ajal salaja valitsuse ja Saksamaa vastu võideldes.

Minu arust oli raamat väga hästi kirjutatud, tuues lugejateni II maailmasõja aegset meeleolu. Samuti selgus hästi, kuidas mõjus tolleaegne psüühika inimestele, eriti kuna jutustajaks oli surm ise. Raamat sobib nii noortele kui ka täiskasvanutele, kes ei pea tingimata huvituma ajaloost, kuid võiksid enne lugemist teada üht-teist II maailmasõja kohta.

***

Ilmunud: Draakon & Kuu 2009

Markus Zusak „Raamatuvaras“ e-kataloogis ESTER

Markus Zusak „The Book Thief“ e-kataloogis ESTER

Emily Goldin

Nõmme raamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga