Ali Hazelwood ,,Armastuse hüpotees“

Sotsiaalmeedias hulganisti kuulsust kogunud ,,Armastuse hüpotees“ räägib loo doktorant Olive’ist, kes satub võltssuhtesse oma ülikooli noore professori Adamiga. Soovides oma sõbrannale näidata, et on eelmisest suhtest üle saanud, suudleb Olive esimest meest, kes talle kooli peal ette jääb. Alguse saab näitemäng, mis vaikselt üha reaalsemaks muutub.

Antud raamat sobib ideaalselt kõigile, kelle hing ihkab lugeda midagi kerget, kiiret ja romantilist. Süžee on tempokas esimesest leheküljest kuni lõpuni välja. Ali Hazelwood hoiab romaani tooni suure osa ajast armsa ja positiivsena, kuid vastupidiselt mõnele teisele sarnasele loole, on antud raamatus olemas ka pahalane.

Minu enda jaoks jäi Adami karakteri puhul midagi puudu. Autor kirjutab pidevalt sellest, kuidas Adam on karm ja pahur, kuid lugejale seda päriselt peaaegu et ei näidatagi. Samuti häirisid mind peategelaste vahel aset leidnud arusaamatused, mida oleks saanud lahendada pelgalt omavahelise ausa suhtlusega.

Mulle meeldis, et romaan suunab lugejate tähelepanu doktoriõppes õppivatele naistele ja nende muredele. Lisaks sellele nautisin raamatu kulminatsiooni, mil nö pahalane paljastati. See oli minu arvates hästi lahendatud ja Adami reaktsioon vägagi rahuldust pakkuv.

Kas ,,Armastuse hüpotees“ väärib sellele osaks saanud suurt tähelepanu? See jääb juba iga lugeja enda otsustada. Mina soovitan selle kätte haarata mõnel päeval, kui vaim on valmis ebatõenäolisteks olukordadeks ja nunnuks armastuslooks.

***

Ilmunud: Pegasus 2022

Tõlkinud: Lii Haugasmägi

Ali Hazelwood ,,Armastuse hüpotees“ e-kataloogis ESTER

Ali Hazelwood “The Love Hypothesis” e-kataloogis ESTER

Ali Hazelwood ,,Armastuse hüpotees” OverDrive’is ingliskeelse audioraamatuna

Liisa Pajusaar

Männi raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga