Peeter Ernits “101 Eesti looma”

loodusIlmunud on uus raamat sarjast „101 Eesti“, raamat 101 Eesti looma kohta.  Väljaandes pole vaatluse all sugugi mitte ainult imetajad, vaid ka teod, putukad, ämblikud, roomajad, kalad, kahepaiksed  jt loomariigi esindajad. Linnud on siiski välja jäänud, kuna on olemas raamat „101 Eesti lindu“. Suur osakaal on putukatel, kuna see on ülekaalukalt kõige arvukam loomarühm Eestis (üle 20 000 liigi). Portreteeritud on loomi, kellega eestlane kõige enam kokku puutub. Hea on ju tunda naabreid, olgu need siis koibik, vihmauss, meririst või rebane. Igale liigile on pühendatud kaks lehekülge. Mõnusalt loetavas keeles antakse teada vaatlusaluse looma levikust, eluviisist, toitumisharjumustest, paljunemisest ja muust olulisest.

Kuhu armastab muneda nastik, mida söövad koerliblika röövikud, milline loom võib oma peamiseks toiduobjektiks valida kodukassi, kui pikaks võib kasvada suur-seatigu  –  nendele ja lugematule hulgale teistele küsimustele leiab vastuse kõnealusest raamatust. Tore on saada pisut teadlikumaks mitmete nime poolest tuttavate loomade elust ja näha ära mõni täitsa uus ja tundmatu elukas. Eriti asjalik oleks  midagi meeldegi jätta – käes on tarkusekuu september, olgem solidaarsed õpilastega!

Raamatu autor Peeter Ernits on diplomeeritud bioloog (olnud ka Eesti Loodusmuuseumi direktor), kes praegu Maalehes töötab ja ühtlasi Eesti Ajakirjanike Liidu esimehe ametit peab.

Anneli Limberg
Eestikeelse kirjanduse osakonna
raamatukoguhoidja

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga