Vanessa Arbuthnott “Õmmeldud kodutekstiilid”

Läbi aegade on inimene vajanud ja otsinud ümbritsevas harmooniat.  Ja seda mitte üksnes vastastikustes suhetes, vaid ka mateerias, mis on inimelu vältimatu koostisosa.

Nii püüab autor käesolevas raamatus juhtida tähelepanu sellele, kui tähtis on näiteks õhtul töölt koju minnes leida eest mugavad ja hästisisustatud kodused ruumid, kus iga ese ja värv on täpselt paika pandud.

Raamat  on tulvil erinevaid mõtteid ja näiteid kaunite kodutekstiilide valmistamisest.  Vajalik inspiratsioon on tulnud ümbritsevast loodusest – lilled , linnud, liblikad, loomad,  meri, päike, värvitoone vahetav taevas, jne.  on  mõjutanud  kodutekstiilidele mustrite kujundamist. Ükski pisidetail pole jäänud nö kahe silma vahele, vaid kõigel on oma õige koht kas sobiva värvitooni või kujutise kõrval.

Siit leiab juhised, kuidas õmmelda valmis kardinad, padjapüürid, toolikatted, laudlinad, lambivarju ümbrised, riidekotid, jne.

Välja on toodud õmblustööde põhilised töövõtted, ka kodutekstiilide hooldamine, et need püsiksid kaua kaunid.

Oluline on sisekujunduses värvidemäng, erinevate toonide omavaheline harmoonia, mis väga mõjutab inimese meeleolu. Interjöör võib meeli nii ergutada kui ka rahustada. Nii võib värvitoone  valida vastavalt soovile ja vajadusele.

Raamatut sirvides ja selles leiduvaid mõtteid enda omadega seostades  leiab iga  käsitööhuviline oma koduse siseilme kujundamiseks parimad mustrid ning sobivaimad värvilahendused.

Raamat on kodu kaunistamise võimas inspiratsiooniallikas ja mitte ainult – see annab tõuke igaühele oma selle alaste parimate fantaasiate ülesleidmiseks ja teostamiseks.

Ja veel – see raamat on ka hea kingiidee käsitööhuvilistele.

***
Ilmunud:  Varrak, 2013

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Eve Lausma
Estikeelse kirjanduse osakonna
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga