Einar Ellermaa, Inge Pitsner “Kaika Laine inimesed: naisest, kes suutis lugeda eluraamatuid”

Kaika Laine inimesed

Einar Ellermaa ja Inge Pitsneri raamat räägib Võrumaa imeravitsejast Laine Roht’ist ehk rahvasuus tuntuks saanud Kaika Lainest. Naisest, kes oli sügavalt usklik inimene, suhtus inimestesse ääretu headusega ja suutis lugeda inimeste eluraamatuid.

Teose autorid ei ole Lainega kumbki kohtunud, vaid annavad edasi erinevate inimeste lugusid, kes ravitsejaga pikkade aastate jooksul kokku puutusid ja ennast Laine lähedasteks sõpradeks pidasid.

See on raamat ühest üliinimlike võimetega naisest nende inimeste pilgu läbi, kes tema imeväest ja imelisest headusest osa said. Ravitseja andis inimestele lootust ja usku endasse ja sai aidata neid inimesi, kes olid ristitud ja ise uskusid oma tervenemisse.

Raamat koosneb Laine Roht’i sünni- ja eluloost, erinevate inimeste lugudest, kes kõik tema tervendamisest osa said. Teos sisaldab fotomaterjale inimeste erakogudest.

Kaasahaarav ja mõtlemapanev lugu. Inimene, kes oli oma elu pühendanud kümnete tuhandete inimeste abistamisele, väärinuks sõprade arvates helgemaid vanaduspäevi, kui talle osaks said.

Head lugemist!

***
Ilmunud: Pilgrim 2013

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ave Buddell
Tallinna Keskraamatukogu
vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga