Mart Juur “Kole sõbranna”

Kole sõbranna

Kole sõbranna koondab Mart Juure viimaste aastate loomingu paremikku, sisaldades ca 50 absurdimaigulist lühijutukest.

Raamatus on nii Eesti kui mõningate teiste riikide elu-olu kirjeldatud ja lahatud Juure sarkastilis-iroonilises võtmes. Autor oskab tähelepanu pöörata detailidele, mis paljudele meist muidu jääksid tundmata ning avardab kindlasti meie maailmapilti. Näiteks – kas te teadsite, miks Kalle annetas Reformierakonnale oma aastapalga või kes on see raamatu kaanel ilutsev kole sõbranna, teise nimega Nuustik?

Raamatu lehekülgedel tegutsevad teiste seas agarad väidetavalt vox populi’t esindavad raadiokuulajad, Anna-Maria Galojan, Siim Kallas ja tippsuusataja Kevin Uljaste. Lisaks on Juur oma käe järgi ümber teinud Tuljaku sõnad (Terve vald oli kokku aetud, tõmbekeskusega liidetud) ning esitab väga veenva Majandusministri polka. Mart Juure kogemused perearstidega ning 81 ideed lõõgastumiseks annavad mõtteainet ka iga lugeja enda elu lahtimõtestamise tarbeks.

Seda raamatut ei tasu kindlasti võtta liialt tõsiselt. Pigem võiks see panna meid mõtlema, et igapäevaste skandaalide ja skandaalikeste taga peidab end tõenäoliselt midagi hoopis muud kui see, mis avalikkusele välja paistab.

***
Ilmunud: Tammerraamat, 2014

Vaata leidumust e-kataloogis ESTER

Samalt autorilt:

Brigitta Kivisaar
Eestikeelse kirjanduse osakond
Infoteeninduse pearaamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga