Bess Lovejoy “Seiklevad surnud. Kuulsate koolnute saatuse keerdkäigud”

Seiklevad surnud

Paljude ajalooliste kuulsuste elukäikudega oleme tavaliselt pealiskaudselt kursis. Me aimame, mis ajastul nad sündisid, kus kandis elasid ja liikusid, millised olid nende suurimad saavutused või kummalisemad juhtumised. Teame ka seda, et ühel või teisel hetkel ning viisil surid nad ära. Sealt edasi me eeldame, et nad on kuskile maetud ning noh, ongi lool lõpp. Aga nii uskumatu kui see ka ei ole, siis mõnegi kuulsuse seiklused, õigemini küll tema keha seiklused, on jätkunud veel pikalt pärast surma.

Me kõik oleme kuulnud Albert Einsteinist. Aga kas me teame ka seda, mis sai geeniuse ajust pärast tema surma? Või kui palju kummalist toimus Evita Peroni surnukehaga? Kelle surnukeha on röövitud ning selle eest lunaraha nõutud? Kuhu ikkagi on maetud Christoph Kolumbuse luud?

Bess Lovejoy suudab morbiidset teemat käsitleda köitvalt ja humoorikalt. Raamatut tasub lugeda, sest koolnute saatuste keerdkäigud on tõesti olnud täiesti uskumatud.

Vaatamata sellele, et raamat on hea, siis ühe hooga läbi lugeda mul seda ei õnnestunud. Seda mitte sellepärast, et raamat oleks väga mahukas või keeruline lugeda. Lihtsalt pärast mõningate peatükkide läbimist tabas vähemalt mind vajadus lugeda vahele midagi elavate kohta.

***
Ilmunud: Kirjastus Äripäev, 2013

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Epp Leikop
Nõmme raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga