Bharat B. Aggarwal, Debora Yost “Tervistavad maitseained”

Tervistavad maitseained

Inspireeriv käsiraamatu tüüpi väljaanne kannab alapealkirja „Kuidas kasutada 50 tavalist ja eksootilist maitseainet tervise parandamiseks ja haiguste võitmiseks. Maitseainete ravijõud tuleneb lenduvate eeterlike õlide rohkest olemasolust nendes. Mõju võib olla nt. põletikuvastane, mikroobide ja seente vastane või muu. Iga maitseaine tutvustuses on kirjeldatud tema mõju tervisele (nii teadustöödele kui ka rahvameditsiinile tuginedes). Siiski pole tegemist „ravi end ise“ raamatuga, vürtse soovitatakse kasutada haiguste profülaktikas. Lisaks meditsiinilisele küljele on vaatluse alla võetud ka maitseainete kulinaarne kasutus ja nende levik eri rahvaste köökides.

Raamatu autor on Indiast pärit Ameerika Ühendriikides elav biokeemiku haridusega mees, kes oma ametialase tegevuse käigus on uurinud mitmeid maitsetaimi ning leidnud, et maitsetaimed ja nende koostisosad võivad olla võimsad ravivahendid. Autor on veendunud, et täisväärtuslik toit peaks sisaldama palju töötlemata tooteid ja kindlasti ka rohkelt maitseaineid. Raamatu algseks eesmärgiks on ärgitada ameeriklasi rohkem maitseaineid oma toidusse lisama. Küllap kuluvad väljaandes ilmunud teadmised ära ka eestlaste hulgas, sest erinevalt lõunamaalastest oleme maitseainetega küllaltki koonerdav rahvas.

Kuidas Bharat B. Aggarwali lemmikmaitseaine kurkumiga külmetushaigust ära hoida, leiab huviline järgnevast artiklist: Nastja kodune apteek: vürtsid, kivid ja mõttejõud

***
Ilmunud: Ersen, 2013

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Anneli Limberg
Eestikeelse kirjanduse osakonna
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga