Abigail Gibbs “Pimeduse kangelanna: Õhtusöök vampiiriga”

Pimeduse kangelanna

Abigail Gibbsi esikromaan “Õhtusöök vampiiriga” jutustab Violet Leest, teismelisest Londoni tüdrukust, kes ühel ööl kella ühe ajal ootab Trafalgari väljakul oma sõpru. Seal on ta tunnistajaks koletule veretööle, mille järel mõrvarid ta kui ainsa tunnistaja endaga kaasa viivad.

“Olin just olnud tunnistajaks kolmekümne mehe mõrvale Londoni südames. Mind röövisid kuus kiiret ja tugevat teismelist, kes ei paistnud tahtvat mind tappa – veel. Mul polnud halli aimugi, kuhu ma teel olin, kes need inimesed olid, mis hakkab juhtuma või kui kaua läheb aega, et keegi märkaks mu kadumist….. Ma teadsin, mille olin selja taha jätnud. Küsimus oli: mis ootab mind ees?” (lk. 27-28)

Õige pea selgub, et röövijateks on vampiiride kroonprints Kaspar Varn koos oma sõpradega. Noormees (kui saja üheksakümne seitsme aastast saab nii kutsuda) paneb ta valiku ette – kas muutuda nendesuguseks või jääda igaveseks vampiiride juurde vangi. Tegemist ei ole S. Meyeri Videviku saagaga ehk Violet ei haara pakutud surematuse võimalusest kahe käega kinni.

Violet Lee on mõjuka poliitiku tütar, mis muutub kiiresti tema jaoks peaaegu et elukindlustuseks. Vampiiride nõukogu (eesotsas kuningaga) ei soovi sõda inimestega, mille Violeti vägivaldne muutumine/tapmine kaasa tooks. Tüdruk harjub tasapisi eluga vampiirikuningriigis. Tal tekib kauni ja tujuka kroonprintsi Kaspariga isegi suhe. Siis selgub, et tema ja Kaspari kohtumise taga oli Saatus, et täide läheks ettekuulutus:

Ta saatus raiutud on kivisse,

peab istuma ta teisel troonil.

Ta sugu reetma sunnib saatus, ta elab oma eilses patus

musta roosi veres.

Ei sündi, ei aega, ei valikut.

Kaks märtrit süüta peavad surema,

et neiu jõus võiks tõusta üheksa. (lk. 462).

Violet peab otsustama, kas astub oma saatusele vastu või põgeneb.

“Õhtusöök vampiiriga” on Pimeduse kangelannade romaanisarja esimene osa, mis vaatamata oma lehekülgede suurele arvule edeneb välgukiirusel ning tekitab (vähemalt siinkirjutajal) soovi lugeda ka järgesid nii kiiresti kui võimalik. Sarja teine romaan “Autumn Rose” ilmus 2014. aastal. Järgmisel aastal on oodata kolmanda, praegu veel pealkirjata, romaani ilmumist.

Abigail Gibbs alustas “Õhtusöögi vampiiriga” kirjutamist 15 aastaselt, kui asus Canse12 nime alla avaldama peatükke keskkonnas Wattpad. Kolm aastat hiljem, 2012. aastal, sai teos kirjastaja ning avaldati. Praegu õpib Abigail Gibbs Oxfordi ülikoolis ning kirjutab.

***
Ilmunud: Sinisukk, 2014

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Vaata lisaks:

Stiina Sild
Eestikeelse kirjanduse osakonna
raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga