Kadri Aadma “Täht teises taevas”

täht-teises-taevas

Kadri Aadma romaan „Täht teises taevas“ on tõeline „noortekas“. Debüütromaan paneb meid kaasa elama kahekümne aastasele neiule, Samantale. Ühel hetkel ärgates tabab teda kohutav avastus, et peale meeletu peavalu polegi ta elus muud. Õnnetuse käigus saadud trauma tõttu on mälust kadunud kogu senine elu. Edasi elada tuleb teadmisega, et hukkunud on tema ema, isa ja elukaaslane. Õnneks on siiski olemas isa vend, onu Karl, keda tüdruk küll ei mäleta, kuid kes tundub Samantast siiski hoolivat. Koos tehakse jõupingutusi mälu taastamiseks, aga miski ei tundu aitavat. Tänu onu äriasjadele sõidetakse hallist Eestimaa sügisest paariks nädalaks puhkama pisikesele Korfu saarele. Sellel lummavalt kaunil saarel kohtub Samanta samas puhkava meeldiva noormehega. Loomulikult tärkab kahe noore ja ilusa inimese vahel armastus. Aga elu ei ole ju kunagi liiga lihtne. Armastus toob Samanta ellu palju segadust – kõhklusi, kahtlusi, kurbust ja õnne.

Raamatut on hea lugeda. Tekst jookseb paraja tempoga, sujuvalt, kirjakeel on mõnusalt suupärane. Tuleb kiita kirjaniku huvitava süžee eest. Vast on romaan mõnevõrra naiivne, eriti just lõpupoole – aga kas peab siis kõik nii realistlik olema.

***
Ilmunud: Tänapäev, 2015

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Eike Lille
Tondi raamatukogu juhataja

1 thought on “Kadri Aadma “Täht teises taevas”

  1. Tere! Olen juba mõnda aega siit arvustusi lugenud ja pole pidanud veel pettuma! Eriti see, et siin on päris palju uut kodumaist kirjandust – teema, mille ise olen kuidagi kahe silma vahele jätnud … Oma viimases postituses kajastasin just klassikut Herman Sergot, sest sattusin “Näkimadalatest” vaimustusse. Igatahes edu ja ootan uusi lugemisi 🙂 Ahjaa, viide ka enda blogile: https://raamatudmuusika.wordpress.com/2015/12/01/herman-sergo/.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga