Ene Vainik “Eesti tunded: sõnaportreed”

prants

Intrigeeriv on autori eessõnas avaldatud lootus, et meist ei saaks kunagi rahvast, kelle tundeelu mahub sõnadesse lavit, vatsap, okei ja pistoff taha.

Usun ja loodan, et avaldame ka tulevikus üksteisele armastust eesti keeles”.

See nii lihtne, aga samas nii soe mõte lausa kohustab raamatuga lähemat tutvust tegema.

Tunded on elu loomulikud värvid. Ometi valitseb meil oma tunnete suhtes tihti suur segadus. Me kas ei tunne neid ära või ei tunnista nende olemasolu.

Eesti Keele Instituudi vanemteadur Ene Vainik teeb eesti inimestele nende tunded nimepidi tuntumaks ja avab ka tundesõnade taga peituvat mõistete sisu ja seoste maailma.

Igatsus, kirg, häbi, kurbus, viha, mõnu, hirm, armastus, lootus.

Kõik tundesõnad on lahti kirjutatud täiesti võrdsetes oludes – portree vormis.

Raamat on kirjutatud läbinisti „kihiliselt”. Kui tahate lühidalt kõike kõige olulisemat teada saada, lugege iga sõna kohta ainult kokkuvõtvat peatükki. Paratamatult tekib huvi edasi süüvida.

Tekst on üldarusaadav ka tavalugejale. Olen kindel, et kes selle raamatu kätte võtab, kasutab kindlasti Tallinna Keskraamatukogus pakutavat võimalust laenatud raamatu tagastamistähtaega pikendada 3 korda. Ja lõpuks ikkagi ostab endale selle raamatu, et rahulikult ja mõnuga nautida, kuidas meie kauni eesti keele sõnade, mõtete ja tunnete jälgi aetakse.

***
Ilmunud: Eesti Keele Sihtasutus, 2016

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Kaja Palmiste
Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga