Robert Girardi “Vaporetto 13”

Ameerika kirjaniku Robert Girardi (s. 1961) salapäraselt kaunis Veneetsia romaanis  saame aimu, mis tunne on elada Suure kanali ääres asuvas palazzos, kus seinad on kaetud 400 aasta vanuste maalidega.

Veneetsial on lugematuid nägusid ja linna ilu imetlema tulnud päevaturistid näevad neist vaid väheseid. Linnal on ka oma kummituslik pool, mis avaneb alles pimeduse varjus.  Kui teile maailma müstiline taju ei ole võõras, siis see raamat on just teile.

See on kummituslugu tänapäevases Veneetsias, mis on ühtlasi ka vana Veneetsia lugu. Öises tänavate labürindis kohtuvad ameerika valuutamaakler ja eeterlik naine, sajanditetagune vaim. Mööda öiseid tänavaid hulkudes ja vanades palazzodes  öistel koosviibimistel osaledes, avaneb müstiline ajalooline linna atmosfäär. Raamatus on ka teine – päevane, töine Veneetsia pool, kus on tabavalt antud linna tänapäevane elustiil, kohalikud tavad ja harjumused.

***
Ilmunud: Kultuurileht, 2005 (Loomingu Raamatukogu)
Tõlkinud Karin Suursalu.

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Virve Edro
Nõmme raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga