M. Amos Clifford “Metsakümblus, ehk, Shinrin-yoku: looduse tervendav mõju”

Käesolev  filosoofilise „refrääniga“ raamat on sügavalt teaduslikult põhjendatud elutarkusi jagav arusaam inimese ja looduse suhtest. Tsivilisatsiooni võidukäik viib meid tohutu kiirusega eemale sellest keskkonnast, kus oleme sündinud, kujunenud – ürgsest loodusest.

Raamatus vaadeldakse metsa terapeudina, kes meid metsaradadel saates viib tagasi sinna, kust me kunagi oleme tulnud. Seda raamatut lugedes mõistad, et süstemaatiline looduses viibimine ei arenda mitte ainult su füüsist vaid tervendab ka hinge (annab hingelist rahu).

Väga head tervendajad on suured puud oma vägeva ilu ja ürgse jõuga. Nendes peitub  salapära ja tohutu võim peletada eemale halvad emotsioonid ning füüsiline nõrkus. Kõige selle asendavad need positiivse energiaga.

Igaühel meist peaks olema „oma puu“, mille juurde minna raskel hetkel, kallistada seda ning saada sealt uut energiat.

Ükski jalutuskäik metsa ei sarnane teisega.  Iga jalutuskäik on eriline ja uusi elamusi tulvil. Nagu loodus tervikuna – täna sajab vihma, kuid homme paistab jälle päike.

Loe seda raamatut ja tea, et mets kutsub sind – tundma rõõmu vabas looduses liikumisest ning nautima ürgset elu enda ümber.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2018
Tõlkinud Lauri Liiders

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Eve Lausma
Laagna raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.