Kristiina Ehin “Aga armastusel on metsalinnu süda: luuletusi aastatest 2016-2018”


 

See raamat on tõeliselt kaunis. Raamatu on kujundanud ja illustreerinud Stella Skulatšjova.

See sisaldab lisaks luuletustele nii maale (Jane Remm) kui ka fotosid ja illustratsioone, on kõvakaaneline ja mugavalt loetav. Kui on vaja leida kingitust luulesõbra jaoks, siis see oleks üks võimalikest rõõmustajatest ja inspireerijatest.

Kristiina Ehin jätab haldjalikult hapra mulje … Nagu metsalind, kes otsib varjulist paika ja seab oma armastusluule sõnu nii riimi kui ka lihtsalt vabalt. Vabalt nagu mere- või metsalind (lk 28):

Su tiivad on meretuult täis

kui sosistad tuuba huulikusse –

Armastusel on metsalinnu süda …

Aga selle luulekogu kõige teravam sotsiaalsem teema on meie metsad, mida jagavad haldjad ja harvesterid. Ja mis teeb haiget ka siis kui see ei puuduta otseselt sinu kodulaant või lemmik metsatukka …

Raamat on vähehaaval lugemiseks ning seda saab vabalt sirvida nii algusest lõpuni kui ka lõpust kuhugi poole peale … Mida silm haarab ja mõista aitab, see ongi parasjagu õige. Luule lugemise puhul ongi minu arvates väga võluv just see, et ei ole mingit kindlat süžeed, mida kramplikult jälgida tuleb. Võib võtta vabalt, vabalt nagu lind …

Hooandja lehel on luulekogu kohta väga sisukas tutvustus: Kristiina Ehini uus luulekogu “Aga armastusel on metsalinnu süda”

***
Ilmunud: K. Ehin, 2018

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ester Liinak
Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga