Adele Faber, Elaine Mazlish „Kuidas rääkida lastega nii, et nad kuulaksid ja kuulata lapsi nii, et nad räägiksid“

Kuidas aidata lapsi, et nad  end hästi tunneksid? Raamat on käsiraamat, mille abil vanemad saavad ise õppida. Raamatut kirjutama ajendas autoreid eelnev lastevanemate palve saada raamat, milles on praktilisi näiteid.

Üks lapsevanem kirjutab: enne seda kui mul sündisid lapsed, olin ma suurepärane lapsevanem.  Ja siis kui olin 3- lapse ema, sain uued kogemused. Igal hommikul oli uus kogemus:

See on roosa kruus, tahtsin sinist.

Ta lõi mind – ma pole sind puutunudki.

See kaerahelbepuder näeb välja nagu …

Ma ei lähe oma tuppa jne.

Olin kurnatud. Läksin lastevanemate loengusse. Tulles oli pea täis mõtteid ka kaustikus  igasugu ideid. Sain aru, et ei tekiks vaidlusi on vaja lapsi kuulata. Kui lapsed tunnevad end hästi, siis nad ka käituvad hästi.

***

Ilmunud: Canopus, 2019

Tõlkinud: Aet Karolin

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Viivi Pinge

Tallinna Keskraamatukogu vabatahtlik

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga