Argo Argel „Loodusfotograafi ABC“

Kui mul on vähegi vaba aega, püüan minna loodusesse. Sean oma sammud kas metsa, raba või mõne veekogu poole. Peaaegu alati võtan kaasa ka fotoaparaadi. Mõnikord on õnne ja kohtan kohe mõnda lindu või looma, teinekord tuleb enne pikalt käia,  kui üldse midagi pildile püüan.  Aga kuidas teha nii, et foto alati välja tuleks?

Raamatust „Loodusfotograafi ABC“ leiab häid nõuandeid nii algaja pildistaja kui ka juba kogenum fotograaf. Raamat annab nippe nii talvel kui ka suvel pildistamiseks. Autor jagab soovitusi filtrite kasutamiseks, virmaliste, lindude ja loomade jäädvustamiseks. Juttu tuleb põhjarannikust, lumistest pildistamiskohtadest Soomes ning varjest fotode tegemisest.

Mõnikord tuleb fotokaameraga reisile minna. Eraldi peatükk annab mõnusaid nippe, mida kaasa võtta ja kuidas fotokott pakkida. Teinekord on mõistlik pildistada lihtsalt ka mobiiltelefoniga. Jälle saab häid soovitusi heade piltide tegemiseks.

Kuna talv on kohe tulemas, siis lugesin hoolega peatükki talvel pildistamise eripäradest. Võtan kindlasti kasutusele nõuande kasutada pildistamisel kahte paari kindaid – õhukesi sõrmikuid ning paksemaid käpikuid. Lisaks oli mulle abi sellest, et kuidas käitub külmaga tehnika. Loodan tänu sellele oma fototehnika eest paremini hoolitseda.

Fotokaameraga looduses käia on küll tore ning võidurõõm suur, kui pilt välja tuleb, aga püüan alati nautida ka lihtsalt olemist ja metsaradadel kulgemist. Sest ka Fred Jüssi on öelnud:

„Inimene läheb niimoodi metsa ja mitte midagi ei tee. Ei tee midagi kasulikku. See on viljakas mittemidagitegemine.“


Ilmunud: Vesuuv, 2019

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ülle Kütsen
Paepealse  raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga