Dr. Richard Shepherd „Ebaloomulikud põhjused“

Käesoleva raamatu üheks põhilisel tegelaseks on surm. Nimelt jagab autor killukesi oma tööst kohtupatoloogina. Dr. Shepherd on lahendanud ligi 23 000 niinimetatud surma müsteeriumit. Oma karjääri jooksul on ta olnud tunnistajateks mitmetele terroriaktide tagajärgedele, traagilistele õnnetustele ja ka väga kummalistele juhtumitele, mida ilmselt paljud ei usuks, kui nendest rääkida.

Raamatu lugeja ei pea kartma detailseid surnukehade kirjeldusi. Pigem kirjeldab dr. Shepherd üksikasjalikumalt enda ameti seost politseiga ja kohtu tööga. Kuna raamatus kajastatakse autori ligi 40 aasta pikkust karjääri, saab lugeja teada ka uuendustest kohtupatoloogia valdkonnas. Loomulikult on omal kohal pere ja probleemid seoses aeganõudva töö ning eraelu tasakaalustamisega.

Dr. Shepherd on kõige selle juures imetlusväärselt, ehk isegi üllatavalt inimlik. Ta suhtub suure austusega surnutesse, nende omastesse ja oma kolleegidesse. Tema soov on anda leinavate sugulaste küsimustele vastused ning seeläbi (loodetavasti) hingerahu. Ausalt tunnistab ta üles ka selle, mis on kohtupatoloogi töö juures kõige raskemad hetked.

“Ebaloomulikud põhjused” on üllatav ning aus pilguheit sellise ameti maailma, millega enamus meist tegeleda ei tahaks. Lugejad saavad ka teada, miks tema just selle ameti valis.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2019

Tõlkinud: Krista Kallis

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga