Samantha Downing „Minu armas naine“

Mees ja naine kohtusid kord juhuslikult lennukis. Armusid. Abiellusid. Nüüd, 15 aastat hiljem on neil maja üsna lugupeetud piirkonnas ja kaks last – Rory ja Jenna. Naine tegeleb kinnisvaraga, mees annab heal järjel olevatele prouadele ja härradele tennisetrenne. Kõik on ilus. Kõik on enamvähem hästi. Aga natuke igav hakkab, kui kõik on ilus ja hästi.

Seega oleks vaja elu millegagi vürtsitada, suhtesse seksikat põnevust sisse tuua. Esimest korda juhtub see pea juhuslikult. Teine kord ei ole neil justkui muud valikut. Kolmanda korraldamisega tuleb juba vaeva näha. Ah et mis see siis on, mis toob ilusasse ellu värskust ja ühendab vaid kahele inimesele teadaolevate saladustega, mis teadagi lähendavad? See on MÕRV.

Mingil mingil hetkel aga hakkab midagi väga kiiva kiskuma. Ja päris ootamatul põhjusel ja ootamatul moel. Ei oleks osanud oodatagi, et lugu sellise pöörde võtab. Põnev oli. Ja lugedes kujutasin ette, et selleks saaks päris hea thrillerfilmi.

Tegemist on Ameerika autoriga ja seega astusin mingis mõttes oma mugavustsoonist välja – ma üldiselt ei ole suur ameerika krimi lugeja, et kui juba krimi lugeda, siis ikka satub kätte põhjamaade autorite oma. Üllatas meeldivalt. Action-stiilis tempokate krimide armastajatele vast ei sobi, seda aeglast kerimist on omajagu, tasapisi kruvib, tekitades ikka rohkem küsimusi kui vastuseid. Mina-jutustajast mehest hakkas natuke nagu kahju – see, kelle jalas majas püksid on, sai üsna alguses selgeks …

***

Ilmunud: Tänapäev, 2019

Tõlkinud: Nele Mikk

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga