Jessica Fellowes „Särav noor surnu“

Teine raamat Mitfordide mõrvalugude sarjast.

Mitfordide perekonna lapsehoidjal Louisa Cannonil tuleb taaskord lahendada mõrvajuhtum. Seekord toimub mõrv Mitfordide valdustes Asthalli maamõisas. Tähistatakse Pamela Mitfordi 18-aastaseks saamise sünnipäeva ning kohale on kutsutud seltskond noori aristokraate, kes asuvad mängima aardejahti. Mängu lõpuks on üks osalistest tapetud.

Kuigi esmapilgul on selge, kes selle mõrva sooritanud on, ei usu Louisa seda põrmugi. Oma seersandist sõbra Guy Sullivani abiga püüab ta tõelise mõrvari välja selgitada.

Soovitan väga ka Mitfordide mõrvalugude esimest raamatut „Juhtum rongis“ (olemas ka e-raamatukogus ELLU), kus Inglismaad raputab jõhker mõrv – rongis, päise päeva ajal tapetakse teenekas halastajaõde Florence Nightingale Shore ning Louisa ja Mitfordide vanem tütar Nancy sellesse loosse omal käel selgust püüavad tuua.

Mõlemad raamatud on justkui mõnusad jalutuskäigud Inglismaale eelmise sajandi 20ndatesse aastatesse. Need preilid ja lihtrahvas, ja kleidi- ja soengumoed … Galantsed härrasmehed ja natuke kahtlasele teele kaldunud mehepojad … Noore särava kõrgklassi elu, kombed, mood, soengud, džässiklubid, pöörased seiklused Londoni kahtlasema kuulsusega ööklubides, põnevuse otsing igasugu rohkem ja vähem kahtlaste tegevustega … võluv!

***

Ilmunud: Varrak, 2019

Tõlkinud: Triin Sinissaar

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga