Stina Jackson „Hõbedatee“

Kolm aastat tagasi ühes väikses Rootsi linnas kadus jäljetult üks noor tüdruk. Glimmersträski linna elanikud ja politseinikud otsisid kõik majad ja metsad läbi, kuid seda kõike ilma tulemuseta. Linat ei leitud. Tema isa Lennart oli viimane isik, kellel tütrega kontakt oli: ta viis tütre autoga bussipeatusse, et viimane saaks sealt ümber istuda bussi peale. Politsei uuris põhjalikult Lina pere tausta, kuid hiljem välistasid nad kahtlusaluste hulgast. Tütre kadumine on tekitanud lõhe Lelle (Lennarti hüüdnimi) ja Anette vahel. Anette soovib eluga edasi liikuda, kuid Lelle ei ole valmis Linat lahti laskma – ta vahel näeb teda ning räägib temaga. Kadumisest saati sõidab Lelle õhtul ja öösel hõbedateel, mis läbib Glimmerstrsäski linna, üritades oma tütart leida. Ta on veendunud, et tema tütar on veel elus.

Meja kolib koos oma ema Siljega Glimmersträski. Silje tutvus internetis endast palju vanema mehega ning kasutab ära võimalust, et leida endale ja oma tütrele katusealune. Meja tunneb vastumeelt uue linna ja võõra erakust mehe vastu. Nad on terve tema lühikese 17-aastase elu jooksul kolinud lugematuid kordi, ühe mehe juurest teise koju. Nüüd tuleb tal uuesti harjuda uue keskkonnaga ja olla meeltmööda võõrastele. Väikestes kogukondades tekivad tihti kindlad grupid ning kohalikud ei kipu uusi elanikke usaldama, Meja teab seda hästi. Õiged tutvused võivad aidata sind tulevikus, kuid valed võivad sind hukule määrata, kui sa ohumärke ei pane õigel ajal tähele.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2019

Tõlkinud: Mari Jesmin

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.