Liisi Õunapuu „Le Rhino“

Tegemist on Liisi Õunapuu esikteosega, mis leidis äramärkimist Eesti Kirjanike Liidu 2017. aasta romaanivõistlusel.

Raamatu peategelane Mirth on aja jooksul oma sisemise sära kaotanud. Karjääri tehes on olnud vajalik teha endas muutusi ning need on hakanud negatiivselt mõjuma nii tema välimusele kui ka suhtele. Andes endast kõik töö juures jääb nii mõndagi tahaplaanile, kuniks … Mirthi maailm kukub kokku – mees jätab ta maha ning ka töölt lastakse ta lahti. Järgneb enesehaletsus ning veelgi suurem magusaisu. Ühel päeval toob postiljon talle ühe iseäraliku kirja, milles pakutakse tööd peagi avatavas kohvikus “Le Rhino”. Mirthi ootavad ees uued toredad ja põnevad tutvused. Algab omamoodi teekond, kus saab taastatud nii usk iseendasse kui ka parandatud murtud süda.

“Le Rhino” on mänguline ja kergelt humoorikas armastuslugu, mida lugedes leiad üsna varsti end lõpuleheküljelt (kiire ja kerge lugemine), mis annab aga põhjust haarata selle järje “Le Rhino 2” järgi (olemas ka e-raamatukogus ELLU).

Nähes ühel hommikul kellegi väga karvast jalga teki alt välja ulatumas, ehmatasin end poolsurnuks. Pärast paarisekundilist paanikat tunnistasin jala enda omaks. Vähemalt karvade kasvatamises olin ma väga edukas.

***
Ilmunud: Varrak, 2017
Vaata leidumust e-kataloogist ESTER


Helen Reiser
Kalamaja raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga