Joanne Fluke “Mõrv mustikamuffiniga”

Raamatukoguhoidjatelt küsitakse sageli lugemissoovitusi. Joanne Fluke´i raamatuid olen mina soovitanud neile, kes tunnevad huvi kriminullide vastu, ent ei soovi lugeda midagi verist ega koledat. Tema teosed on mõnevõrra lihtsakoelised, kuid kindlasti köitvad ja USA laenutuste edetabelites on ta juba pikka aega olnud eesotsas.

Hannah Swenseni mõrvamüsteeriumite sarjas on eesti keeles ilmunud viis raamatut:
Mõrv šokolaadiküpsistega” 2014, “Mõrv maasika-vahukooretordiga” 2015 (olemas ka e-raamatukogus ELLU), “Mõrv mustikamuffiniga” 2016 (olemas ka e-raamatukogus ELLU), “Mõrv sidruni-beseekoogiga” 2016 ja “Mõrv šokolaadiste muffinitega” 2019 (olemas ka e-raamatukogus ELLU).

Kõigi raamatute tegevus toimub Lake Edeni linnakeses, kus peategelaseks on populaarset pagaritöökoda pidav Hannah Swensen. Lisaks küpsetamisele tuleb terane naine aga hästi toime ka mõrvalugude lahendamisega. “Mõrv mustikamuffiniga” keskendub linnakeses toimuvale talvekarnevalile, kus Hannah pettumuseks ei peagi traditsioonilist karnevalitorti valmistama tema, vaid hoopis tuntud kokasaate kuulsus Connie Mac. Siis leitakse Connie surnult –  Hannah pagaritöökojast! Küpsetuskoda pannakse politsei poolt kinni ning Hannah ei saa enam töötada. Ta asub hoolega tegutsema, et selgitada välja mõrvar ja päästa seeläbi ka oma äri.

Kõik sarja raamatud on loetavad eraldiseisvalt, ei pea tingimata alustama esimesest osast. Sarja teeb eriliseks see, et igas raamatus on kirjas ka mõned tõeliselt isuäratavad koogiretseptid, mis lausa kutsuvad küpsetama!

***

Ilmunud: Tänapäev, 2016

Tõlkinud: Krista Eek

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga