Antoine Laurain „Punase märkmikuga naine“

Kell on kaks öösel ja Laure hakkab just oma kodu välisuksest sisenema, kui teda rünnatakse – naine saab löögi vastu pead, pätt pageb tema käekotiga. Naine toibub kohapeal natuke rünnakust, aga kuna ta ei saa oma koju sisse (võtmed olid kotis) ning ta ei saa sõpradele-tuttavatele helistada (numbrid on telefonis, mis omakorda oli kotis), palub ta lubadusega järgmine päev tasuda öömaja oma maja vastas asuvas hotellis. Sealt viiakse ta hommikul koomasse langenult haiglasse.

Raamatupoe omanik Laurent leiab järgmisel hommikul prügikastikaanelt naisterahva käekoti. Mõistliku mehena saab ta aru, et see ei ole käekott, mis on omaniku poolt ära visatud, peab olema mingi muu põhjus, miks see kott seal on. Äkki on selle omanik sattunud varguse ohvriks ja siis oleks ju kena kott omanikule tagastada? Dokumente ja rahakotti kotis ei ole, küll aga igasugu muid vidinaid-pudinaid, mida mees asub uurima kodus, kuhu ta kotiga lõpuks jõuab, kuna politsei ei ole nagu eriti huvitatud koti omaniku otsimisest.

Laurent otsustab naise üles leida, kuigi erilisi pidepunkte pole – kotis ei ole midagi, mis naise isikut tuvastada aitaks. Siiski-siiski, kes väga püüab, võib õnnestuda.

Üks armas otsimise-leidmise ja veelkord otsimise leidmise lugu, mis tõestab, et juhuseid on ja hallis argipäevas võib olla päiksekiiri. Kusjuures, lugu on eht-prantslaslik, isegi kui autori kodumaad ei teaks, kumab Prantsusmaa kuidagi läbi. Armas, kerge, humoorikas ja soe.

Raamat on ilmunud sarjas „Tõlkes leitud“. Varem on sarjas ilmunud:

Sofia Lundberg „Punane aadressiraamat“, 2018 (olemas ka e-raamatukogus ELLU)

Jane Fallon „Kuidas Matthew´st lahti saada“, 2018 (olemas ka e-raamatukogus ELLU)

Ruth Hogan „Kaotatud asjade hoidja“, 2018  (olemas ka e-raamatukogus ELLU)

Anna Jansson „Ilusalongi saatusejumalanna“, 2019 (olemas ka e-raamatukogus ELLU)

Maddie Dawson „Kosjasobitamine algajatele“, 2019

Sofia Lundberg „Küsimärk on pool südant“, 2019 (olemas ka e-raamatukogus ELLU)

Veronica Henry „Kuidas leida armastust raamatupoes“, 2019 (olemas ka e-raamatukogus ELLU)

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2020

Tõlkinud: Sirje Keevallik

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga