Anders de la Motte „Talvetuli“

Anders de la Motte`ilt on eesti keeles ilmunud üsna palju raamatuid. Skåne maapiirkondades toimuva neljaosalisest romaanisarjast on eesti keelde tõlgitud kolm. Suure huviga ootan ka neljandat osa, kuna teised kõik olid niivõrd põnevad. Arvan, et olen leidnud oma lemmikautori.

1987. aasta talve luutsinaööl läheb põlema Skane puhkeküla klubi. Leekides sureb küla kooli treeneri ainus tütar. Tulekahju ja sellele järgnenud politseijuurdlus pöörab kõigi osaliste ja nende perekondade elu peapeale. Laura Aulin, üks neist, kes eluga pääses, pole õnnetuseööst alates Skånes käinud, ega kellegiga ühendust pidanud, kuid tädi surm ja pärandus sunnivad ta tagasi minema. Valusad mälestused, uued salapärased tulekahjud, ebasõbralikud külaelanikud ja tädi kummaline surm panevad Laurat küsima, mis siis tookord tulekahju ajal tegelikult juhtus? Kas karistada sai õige inimene? Kus on tõde?

***
Ilmunud: Varrak, 2019

Tõlkinud: Kadri Papp

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Diana Taukul
Pirita raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga