Camilla Läckberg “Murelind”

Camilla Läckberg on rootsi üks populaarsemaid krimikirjanikke. Tema raamatuid on tõlgitud enam kui 30 keelde ja müüdud 55 riigis üle 15 miljoni eksemplari.

„Murelind“ on neljas raamat Fjällbacka sarjast, mis räägib kirjanik Erica Falckist ja politseinspektor Patrik Hedströmist. Enne seda on sarjas ilmunud “Jääprintsess” (eesti keeles 2011), “Jutlustaja” (eesti keeles 2012), “Kiviraidur” (eesti keeles 2014).
Lisaks on jõutud juba eesti keelde tõlkida ka viies osa (“Sohilaps“, 2017), kuues osa (“Merineitsi“, 2018) ning seitsmes osa “Majakavaht“, 2019). Originaalis on sarjas kokku kümme osa, seega fännidel on veel, mida oodata! Kõiki osi võib lugeda eraldiseisvalt.

Kõik sarja osad paistavad silma erakordselt heade karakterite poolest. Läckberg on autor, kes pöörab palju tähelepanu kõigile, ka kõrvaltegelastele, igaühel neist on oma elu, omad probleemid, kõik on üdini “päris” inimesed. See teeb lugemise väga nauditavaks ja võimaldab tegelastega kergesti samastuda. Keegi pole lihtsalt niisama kuri või paha, kõigel on põhjus, kurjategijatel on selge ja usutav motiiv (mis loomulikult ei tähenda, et autor nende tegevust kuidagi õigustaks).

Nagu teisedki Läckbergi raamatud, peatub ka “Murelind” mitmetel väga elulistel teemadel. Fjällbackas hakatakse filmima kõmulist tõsielusarja ja samal ajal leiab aset üks kummaline surmajuhtum. Arvatakse, et hukkunud naine tegi lihtsalt autoavarii, aga peagi selgub, et tegemist oli hoopis mõrvaga. Patrik hakkab asja uurima ja leiab peagi seoseid mitmete teiste varem toimunud mõrvadega paljudes erinevates Rootsi piirkondades. Peagi leitakse aga kahjuks juba järgmine tapetu ka Fjällbackas.

Väga põnev ja kaasahaarav lugemine! Läckbergi raamatud ongi just sellised paeluvad rootsi kriminullid, mida on raske käest ära panna, enne kui lõpuni loetud.

***

Ilmunud: Pegasus, 2016

Tõlkinud: Maiu Elken

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

2 thoughts on “Camilla Läckberg “Murelind”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga