Lille Roomets „Üks väike valge tuvi“

Lille Roometsa teoses „Üks väike valge tuvi“ on Kerttily salapärase õnnetuse tagajärjel kaotanud oma ema ja ta pisiõde on haiglas. Isa tegeleb oma leina ja õega ega pööra neiu vajadustele tähelepanu. Kerttily käib tööl kohvikus Kaseke, kus talle ei meeldi. Koolis teda kiusatakse. Lisaks tunneb ta end süüdi ema surmas, sest õnnetuse õhtul oleks pidanud tegelikult tema õele lasteaeda järele minema, aga neiu pea valutas ning läks hoopis ema.

Aga kas emaga juhtunu oli üldse õnnetus? Kerttily hakkab selles üha enam kahtlema. Kord kahtlustab ta üht, kord teist enda lähedastest. Kord viitavad tõendid, mis tüdrukuni jõuavad ühele, kord teisele. Aina tähtsamaks muutub Kerttily enda elu ja tervise kaitsmine.

Lisaks sellele on Kerttilyl valikuline mutism, mis tähendab, et kodus ta suudab rääkida ja oma perega suhelda, aga väljaspool kaotab kõnevõime. See põhjustab neiule päris palju probleeme nii koolis kui ka tööl. Samuti mõjutab see uurimist, mis ta emaga juhtus.

„Üks väike valge tuvi“ on kriminaalromaan, kus lisaks saladuse lahendamisele, tegeletakse ka teiste teemadega nagu koolikiusamine ja psühholoogilise probleemid.

Lille Roometsa debüütromaan „Üks väike valge tuvi“ võitis kirjastuse Tänapäev 2018. aasta noorsoroomaani võistlusel esikoha.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2019

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Stiina Sild
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga