Carlos Ruiz Zafon „Kesköö palee“

Carlos Ruiz Zafón viib lugeja sel korral Kalkutasse. Tegevus algab ühel vihmasel 1916. aasta maikuu ööl, kui üksik mees toob vana naise kätte kaksikud, kelle elu on ohus. Kuusteist aastat hiljem on kaksikud kohe-kohe saamas täiskasvanuks. Üks kaksikutest, Ben, on kogu oma elu elanud orbudekodu kaitsvate seinte vahel. Seal on ta Chawbari seltsi liikmeks. Seltsi kuuluvad veel kuus noort – Isobel, Roshan, Siraj, Michael, Seth ja Ian. Viimane on ka „Kesköö Palee“ mina-jutustajaks. Seltsi peakorteriks on Kesköö Palee – mahajäetud häärber. Seltsil on kaks eesmärki – tagada igale seltsi liikmele tingimusteta abi, kaitse ja tugi mis tahes asjaoludel; jagada üksteisega omandatud teadmisi, et olla valmis orbudekodust lahkumise päevaks.

Ühel päeval saabub orbudekodusse vana naine koos noore tüdrukuga. Naine tuleb orbudekodu juhatajat hoiatama. Kaksikuid ähvardav oht on tugevam kui see aastaid on olnud. Nii algabki Chawbali seltsi suurim ja viimane seiklus täis müstikat, mõistatusi ja saladusi. Proovile pannakse mülemad seltsi eesmärgid – ühtne rinne kõige vastu ja kogutud teadmised.

Carlos Ruiz Zafón on Eesti lugejatele tuttav Barcelona-romaanidega „Tuule vari“, „Ingli mäng“, „Taeva vang“ ja „Vaimude labürint” (olemas ka e-raamatukogus ELLU). „Kesköö Palee“ on tema teine ilmunud teos (originaal 1994. aastal) ja ka teine noorsooromaan. Esimene, ka eesti keeles ilmunud, teos on „Uduprints“ (olemas ka e-raamatukogus ELLU). Eesti keeles on ilmunud ka Carlos Ruiz Zafóni noorteromaan „Marina“.

***

Ilmunud: Varrak, 2019

Tõlkinud: Kai Aareleid

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Stiina Sild
Kalamaja raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga