Kelly Harms “Raamatukoguhoidja Amy Byleri tagastamistähtaja ületanud elu”

Amy Byler on kahe teismeeas lapse üksikema. Tema abikaasa jättis ta koos lastega kolm aastat tagasi maha ning kolis sootuks teise riiki elama. Naine töötab kooli raamatukoguhoidjana ja üritab kuidagi hakkama saada. Korraga aga ilmub eksabikaasa välja ja tunneb suurt huvi lastega suhtlemise vastu. Ta pakub välja, et veedab suve lastega ning Amy saab ootamatult vaba aega. Seni Pennsylvanias elanud naine sõidab nüüd New Yorki, et kohtuda ammuse sõbrannaga. Seal aga ootavad teda ees mitmed põnevad muutused ja üllatused.

See raamat oli lihtne ja ladus lugeda ning kajastas väga elulisi teemasid – emadus, üksindus, ning ennekõike emade vajadus omaenda päris vaba aja järele. See on asi, mida paljud emad ei saa sageli aastaid endale lubada. Siin raamatus leiab peategelane selle aja ning avastab enda kohta nii mõndagi uut. Väikeste laste emana tundsin, et see teema puudutas mind isiklikult väga. Minu meelest ei ole sellest kuigi paljudes raamatutes räägitud, et emadel on lausa hädavajalik mõnikord aeg maha võtta ja teha midagi sellist, mis ainuüksi endale rõõmu pakub. Nii et aplaus autorile, seda teadmist ja toetust vajavad väga paljud emad.

Teine oluline asi, mida raamatus päris palju kajastati, oli see, kuidas panna noored lugema ja raamatuid armastama. Selles osas leidus päris palju huvitavaid mõtteid!

Veel meeldis mulle hea huumor, mida raamatus leidus ikka parajas koguses. Muidugi ei saa kiitmata jätta ka toredat ja omanäolist pealkirja!

***

Ilmunud: Ersen, 2020

Tõlkinud: Eva Nooni

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga