Katrine Engberg “Krokodillilind”

Esimene raamat Jeppe Kørneri ja Anette Werneri sarjas, autori debüütteos.

Kopenhaageni südalinnas asuvas majas leiab ühe korteri vanapapi kogemata alumiselt korruselt noore naise laiba. Naisel on ohtralt noahaavu, lisaks on tema nahale noaga justkui sõnum lõigatud. Papi saab rabanduse ja satub haiglasse, politsei asub juhtumit uurima.

Selgub, et maja omanik, kõrgemal korrusel elav proua Esther, kes on jäänud lõpuks pensionile ja pühendunud kirjutamisele, on alustanud krimiromaaniga, kus tema majas tapetakse noor naine ja tema kehal on ohtralt noatorkeid … Kokkusattumus? Proua Esther ise teab midagi? Kellelgi on ligipääs tema pooleliolevale romaanile? Mis toimub?

Politseiuurijad peavad selle nüüd välja selgitama. Vihjeid ja juhiseid justkui polegi. Laipu aga tuleb veel. Ja ootamatuid ülestunnistusi. Ja saladusi minevikust.

Kui eesti keelde tõlgitakse järgmised osad, siis mina olen küll kindel nende lugeja! Mõnus lugemine oli ja autor on ka tegelased väga hästi „välja kirjutanud“ – Jeppe oli väga inimlikuks ja mõistetavaks kirjutatud politseiuurija, ehk järgmises osas avatakse ka Anette isikut pisut rohkem.

Muidugi saab raamatust teada ka, misasi või kesasi on krokodillilind.

***

Ilmunud: Eesti Raamat, 2019

Tõlkinud: Eva Velsker

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.