C.A Fletcher “Poiss ja tema koer maailma lõpus”

Inimkond on välja surnud umbes sada kuni sada viiskümmend aastat tagasi. Mis juhtus? Ei midagi erilist, inimesed ei saanud lihtsalt mingil põhjusel enam lapsi ning surid tasapisi välja. Kõikjal võtab võimust loodus, asulad on metsa täis kasvanud ja majad kokku kukkunud.

Selle kõige keskele on mõned üksikud inimesed ja pered siiski veel jäänud. Inimesed ja nende koerad, keda samuti on väga vähe alles. Teismeline Griz, kes elab oma perekonnaga üsna muretus eraldatuses ning pole terve oma elu jooksul näinud nii palju inimesi, et nendest saaks kokku kaks jalgpallimeeskonda. See-eest on tal kaks truud neljajalgset sõpra – Jip ja Jess. Ühel päeval sõuab Grizi pere juurde saarele tundmatu mees, kes nimetab ennast kaubitsejaks. Tegelikkuses aga uimastab ta kogu perekonna ja varastab Jessi, kes on emane koer ning seega väärtuslik ja haruldane. Griz ei saa lasta oma sõpra minema viia! Nii järgneb ta mehele ja algab suur seiklus, mille käigus näeb ja kogeb Griz nii mõndagi, millest tal seni aimugi ei olnud. Lõpus on nii mõndagi üllatavat, mida poleks lugemise ajal osanud kahtlustadagi.

Soovitaksin seda raamatut julgesti ka neile, kes ei ole tavaliselt väga suured ulme- ega fantaasiakirjanduse fännid. See on lihtsalt visioon sellest, milline võib olla inimkonna ja maakera tulevik. Inimesed ja nende tunded, nende hirmud ja igatsused on ikka samasugused nagu igal muul ajastul. Sõprus on endiselt oluline. Minule väga meeldis see, kuidas kogu retk ja seiklus sai alguse sellest, et päästa oma sõber koer.

Raamat on hästi tõlgitud ja põnev lugemine, mis sobib nii täiskasvanutele kui ka noortele.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2020

Tõlkinud: Krista Eek

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga