Nikola Scott. Saladuste suvi

Raamatus on kaks liini, kaks naist eri aastakümnenditel, kelle teed nüüd kokku satuvad.

Maddy. August 1939 Cornwallis, Summerhilli mõisas. Maddy ema suri, kui tüdruk oli veel päris väike ning tema isa hukkus järsakust alla kukkudes tütre silme all. Nii on Maddyl ainult vanem õde, Georgiana, kes on tema jaoks alati olemas olnud, teda hoidnud ja armastanud ja lohutanud ja aidanud. Just nagu ema. Nüüd on Georgiana olnud kuus kuud Euroopas ja Maddy ootab teda koju. Õhus on sõja hõngu, maailmas juhtub juba koledaid asju ning ei ole teada, millal see kõik Summerhilli jõuab … Ühel augustipäeval Georgiana tulebki. Kuid ta ei tule mitte üksi, vaid temaga on kaasas grupp noori, uhkelt riides, meigitud, enesekindlad ja muretud. Nende hulgas on Victor, keda Georgiana tutvustab oma kallimana.

Chloe on noor naine, kes on abielus väga karismaatilise arsti Aidaniga. Ja Aidan armastab teda kohutavalt, lausa pööraselt. Mees tahab pakkuda Chloele suurimat õnne ja heaolu. Nii väga tahab, et naine ei tohi enam töö käia ja võib vaid nautida ilusat ja mugavat elu nende kaunis majas. Ka Chloe hooldekodus oleva venna Danny haiglakoha eest maksmise võtab Aidan lahkesti enda kanda, et sellel on oma tagamõte, Chloe muidugi esialgu ei tea. Naine aga olgu kodus ilus ja rõõmus ja roosa. Nojah, on muidugi mõned asjad … mida Aidani meelest Chloe ei tohi ja mida Chloe peab … Nüüd on Chloel aga Aidanile üks uudis. Uudis, mille rääkimist peab ta endas sügavalt vaagima.

Kui Chloel, kes on enne abielu töötanud fotograafina, palutakse pildistada kirjanik Madeleine Hamiltoni, saabki ta vaatamata abikaasa vastuseisule ja lõpuks tolle teadmata kokku Maddyga. Maddyl on oma koorem kanda, Chloel oma. Mõlema lood, nii Maddy lugu sõjaeelsel ajal kui ka Chloe oma tänapäeval, on huvitavad. Autor annab neid edasi vaheldumisi ja väga kaasahaaravalt.

***

Ilmunud: Varrak, 2019

Tõlkinud: Tiiu Loog

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga