Ann Cleeves „Ronkmust“

Külmal lumisel jaanuarihommikul leitakse Shetlandil noore naise surnukeha, kelle ümber lendamas rongad. Väike saarekogukond kahtlustab omaette hoidvat Magnus Taiti. Kohalik politseiuurija Jimmy Perez üritab mõrva lahendada ning  kahtluse alla seatakse hoopis kõik kohalikud. Vanad unustusehõlma vajunud saladused tulevad avalikuks ning lõpplahendus on ootamatu.

“Ronkmust” on Ann Cleeves´i “Shetlandi” sarja esimene romaan. Sündmustik on aeglane, olulised on kohalike omavahelised suhted, millele lisab tausta talvine, justkui maailmast äralõigatud saar. Kõigile, kellele meeldivad “Midsomeri mõrvad” või Ann Granger´i romaanid, sobib kindlasti ka käesolev teos ning selle järjed lugemiseks.

Erinevalt paljulevinud vägivaldsetest krimiromaanidest, on see pehmem ja rahumeelsem. Peategelane Jimmy Perez on küll pisut vaevatud olemisega, aga vähemalt ei pea lugeja koos temaga võitlema alkoholiga või räpaste suhetega. Pigem annab sündmustik raamatus “Ronkmust” tema elule justkui uue stardi. 

Lisainfona, BBC on teinud “Shetlandi” sarja põhjal ka teleseriaali. 

***

Ilmunud: Varrak 2016

Tõlkinud Karin Suursalu

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Maria-Kristiina Pert
Kännukuke Raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga