Mika Waltari „Mikael Karvajalg: Mikael Karvajala noorus ja imelised seiklused paljudes maades kuni 1527. aastani: kümme tema enese ausalt jutustatud raamatut“

Tuntud Soome kirjaniku ajalooline romaan, mille sündmused toimuvad 16. sajandi Euroopas.

Raamat algab peategelase Mikael Karvajala lapsepõlve ja noorusega Turu linnas, kus saame pildi tolleaegsest elust ja kus peategelane on nende õnnelike hulgas, kes saab kirikukoolis hariduse.

Edasi viib tee juba Pariisi ülikooli ja lakkamatutesse sõdadesse, mis Euroopat tol perioodil vaevavad. Waltari ajaloolised romaanid on põnevad just seetõttu, et peategelane satub ajalooperioodi kõige tähtsamate sündmuste keerisesse ja püüab seal oma õnne leida. Samuti kohtub ta mitmete tollaste kuulsate isikutega nagu A. Dürer, M. Luther jt. Väljamõeldud tegelaste elu põimub osavalt päris sündmustega tollest ajalooperioodist.

Peategelane Mikael on väga püsimatu ja ei tee alati kõige targemaid otsuseid oma elu korraldamises. Tema alaliseks sõbraks ja rännukaaslaseks on karujõuga sõber Antti, kes aitab teda nii mõneski täbaras olukorras. Huvitav peatükk kirjeldab ka ühte nõiaprotsessi, mille osaliseks Mikael omamoodi satub.

Romaan on ideaalne lugemiseks ajaloohuvilisele lugejale ja hea kirjanduse nautijale.

Romaan on ilmunud kahes osas ka kirjastuselt Orto (1957), tõlkijaks oli siis Harry Ingelman.

***

Ilmunud: Varrak, 2019

Tõlkinud: Piret Saluri

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Eve Kaasik
Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga