Sylvain Neuvel „Ärkavad jumalad“

„Ärkavad jumalad“ on sarja „Themise failid“ teine raamat. Soovitan sarja esimese raamatu „Magavad hiiglased“ tutvustust enne lugeda!

Londonisse ilmub äkitselt suur metallist kuju. Meedia ja riikide valitsused ei tea, mida asjast arvata. Kas keegi on oma valdusesse saanud uue roboti? Eelmine robot, mille dr Rose Franklini tiim kokku pani, nimetati Themiseks. Nime panekul saadi inspiratsiooni vanakreeka mütoloogiast: Themis oli õigluse jumalanna. Londonisse päevasel ajal ilmunud robot sarnaneb ÜRO valduses oleva Themisega, kuid on veelgi suurem ja tehnoloogiliselt tunduvalt uuem. Themis kahvatub selle kõrval. Paar aastat tagasi üle terve maailma tükkidest kokku pandud naisekujuline robot on osa ÜRO planetaarkaitsest. Inimkond on ette valmistumas esimeseks kokkupuuteks tulnukatega.

Dr Rose Franklin on nüüd Maa kaitsekorpuse teadusosakonna juhataja. Rose ei mäleta midagi nelja aasta tagusest ajast, mil ta esimest rühma juhtis. Ta teab ainult seda, mida teised on talle rääkinud: ta on uskumatult tubli ja julge olnud ning on siiani asendamatu meeskonnaliige. Tegelikkuses tunneb ta ebakindlust. Ta teab, et ta ei ole see Rose Franklin, kelleks teised teda peavad. Õige Rose Franklin on surnud. Ja tema on kõigest puterdav ja närviline asendus originaalile. Kes on need tulnukad? Kas nad tulid inimkonda hävitama?

Ka teises raamatus jätkub jutustamine läbi kirjade, failide, raportide ja intervjuude.

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2020

Tõlkinud: Eve Laur

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga