Frances Mayes “Naised päikesevalguses: romaan Toscanast”

USA kirjanik Frances Mayes on avaldanud mitmeid raamatuid, mille tegevus toimub Itaalias, Toscanas, tuntumaks ja populaarsemaks neist “Toscana päikese all” (eesti keeles ilmunud 2001 ja 2015; olemas ka e-raamatukogus ELLU), mille järgi on linastunud ka film.

Raamat on meeldivalt positiivne ja karakterid väga elulised. Juttu on neljast naisest: Toscanas elav kirjanikust ameeriklanna Kit ning kolm prouat, kes saabuvad elama tema naabrusesse – 59-aastane Julia, 64-aastane Susan ja 69-aastane Camille. Nad ei taha elada vanadekodus, kuhu lähedased nad panna sooviksid, ja selle asemel üürivad kolmekesi omale mõnusa villa Firenze lähedal. Just need kolm prouat on hästi vahvad ja usutavad, igaüks nii-öelda “päris” inimesed oma mineviku ja olevikuga, soovide ja lootustega. Nendega on lihtne samastuda ja neile kaasa elada.

“Naised päikesevalguses”, nagu ka autori teised teosed, on aeglaselt ja rahulikult kulgev raamat. Palju on kirjeldusi mõnusast Itaalia elust-olust, eriti toidust. Seda raamatut sobiks hästi lugeda suvel puhkuse ajal võrkkiiges või lamamistoolis vedeledes, kõrval klaasike veini või midagi muud head-paremat. Sobib hästi neile, kes ei otsi raamatust tingimata suurt põnevust ja kellele meeldib rahulikult kulgev eneseotsingute teema.

***

Ilmunud: Varrak, 2018

Tõlkinud: Riina Jesmin

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga