Olavi Antons „Minu Tenerife: kompassiga kliimapagulane“

Olavi Antons on rääkinud oma kolimisest Tenerifele ning seal äri alustamisest läbi mõnusa huumoriprisma. Eks igas naljas on terakene tõde ning isegi kui autor läheb kohati oma irooniliste ja ühiskonnakriitiliste naljadega äärmustesse, annab see vaatamata sellele suurepärase ülevaate elust Hispaania saareriigis.

Autor nimetab ennast ise kliimapagulaseks, kes kolis Tenerifele eelkõige pääsemiseks nelja aastaaja eest, millega ta isegi täiskasvanuks saades ei suutnud leppida. Sarnaseid kliimapagulasi leidub Tenerifel hordide kaupa. Paljud nendest kliimapagulastest alustavad Tenerifel ettevõtlusega, enamasti avatakse baar või mõni muu turistide meelitav lõbustusasutus.

Olavi Antons alustas samuti oma teekonda turistidele suunatud äritegevuses, kuid kui siia juurde panna äärmuslik bürokraatia (võibolla isegi autori silmale nähtamatu korruptsioon), asjaajamise aeglus ning põhimõtteliselt jalgratta leiutamine päikeselises riigis, moodustas see kokku ühe voolavalt mõnusa lugemisvara, kus leidus nii nalja, naeru kui ka pisaraid. Samuti annab see hea annuse motivatsiooni, kuna sõnum on selge: kõik on võimalik kui piisavalt palju vaeva näha!

Minule tekkis raamatut lugedes selline mõnus kontrast silme ette ühest tublist ja aktiivselt töötavast eestlasest ning aeglaselt sumisevast Tenerife ühiskonnast. Ja kuigi see raamat ei ole mingisugune Tenerife ühiskonda kirjeldav Piibel, siis hea ülevaate sellest, mis sind Tenerifele elama asudes ees võib oodata, annab see küll.

Kes soovib Olavi Antonsi Tenerifel loodud ettevõtmisele pilgu peale heita, võiks vaadata internetist Tenerife Kompassina tuntud veebilehekülge.

***

Ilmunud: Petrone Print, 2019

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Gerli Kuus
Nurmenuku raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga