Christian Unge „Läbi tule ja vee“

Tekla Berg on erakorralise meditsiini arst, kes töötab Rootsis Nobelsjukhuset haiglas. Teklal on käed tööd täis erakorralise meditsiini osakonda suunatud patsientide tõttu. Pinged tööl ning enda tõestamine on arsti sel päeval viimse vastupidavuse piirini viinud, teda aitab salaja Lypsyli tarvitamine. Nüüd peab ta veel äsja osakonda toimetatud noahaavaga mehe ning tema kaaskondlastega tegelema: tõenäoliselt jõuku kuuluvad tätoveeritud mehed ähvardavad relvadega teistel mittevajalikel inimestel eemale hoida. Tekla tuleb sarnastes olukordades pingega toime ning tegutseb kiirelt ja otsustavalt. Ta asub mehe haavu ravima. Peatselt aitab turvalise õhkkonna taastada eriüksuse saabumine. Motoklubi Red Bearsi liikmed toimetatakse jaoskonda, kuid enne kuuleb Tekla, et Söderi tornis on toimunud plahvatus ning levimas on tulekahju. Teklal palutakse juhatada esimest meedikute rühma. Sündmuspaigalt leiab Tekla oma kolleegiga kolmanda astme põletushaavadega mehe, kes vaevu elus on. Politsei sekkub juhtumisse ning soovib võimalikult kiiresti mehelt vastuseid saada: nad kahtlustavad, et vigastatud mees võib olla seotud Söderi torni põlema minemisega. Sündmuskohal nähti mehi, kes põgenesid kaubikuga. Ehk on vigastatud üks nendest? Teklat jääb häirima see põletushaavadega mees, temas on midagi tuttavat. Tulekahjust hakkavad lahti hargnema saladused ja intriigid, mis hõlmavad kõiki asjaosalisi ning kurjategijaid.

„Läbi tule ja vee“ on Tekla põnevussarja esimene raamat.

***

Ilmunud: Helios Kirjastus, 2020

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Birgit Kirsipuu
Sääse raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga