Ruth Ware “Proua Westaway surm”

Harriet on 18-aastane neiu, keda noorele eale vaatamata on tabanud tõsised eluraskused ning kes peab täiesti üksinda hakkama saama. Et kuidagi omadega välja tulla, peab ta kioskit, kus paneb huvilistele taro kaarte. Sellest teenistusest on aga vähe ning neiu on kimpus liigkasuvõtjatega, kellelt ta äraelamiseks on olnud sunnitud laenu võtma. Oma üllatuseks saab Harriet ühel päeval kirja, et on saanud suure päranduse. Ainult et … kahjuks ei saa see olla tõsi. Väidetavalt on surnud tema vanaema, aga Harrieti vanavanemad on juba ammuilma surnud! Järelikult peab tegu olema eksitusega… ent kiusatus on liiga suur. Ta otsustab siiski kohale minna ja vaadata, mis saab. Nii satub tütarlaps tundmatu perekonna keskele suurde mõisa ning tema pettus hakkab üha ohtlikumat ilmet võtma.

“Proua Westaway surm” on mõnusalt kaasahaarav lugu, kus tegelased tunduvad sümpaatsed ja elulised. Lahendust on väga keeruline enne lõppu ära arvata ja põnevust jätkub kenasti kuni päris viimaste lehekülgedeni.

Ruth Ware on populaarne inglise põnevuskirjanik, kellelt on ilmunud mitmeid psühholoogilisi thrillereid, nende seas näiteks “Pimedas, pimedas metsas” (eesti keeles ilmus 2016), “Naine kajutist nr 10” (eesti keeles 2017), “Valetamise mäng” (eesti keeles 2018) ja “Luku taga” (eesti keeles 2019).

***

Ilmunud: Helios, 2018

Tõlkinud: Pilleke Laarmann

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga