Melba Escobar „Ilu kodu“

Raamatu tagakaanelt: „„Ilu Kodu” pakub jõhkrat röntgenpilti riigist, kus ideaalid sunnitakse kiiresti alistuma korruptsioonile, ebaõiglusele ja kiire raha kultuurile. Kriminaalromaani vormis lugu toob välja kõige halvema, mida tänapäeval Ladina-Ameerikast leida võib.


„Ilu kodu“ on Bogotá kuulus ilusalong, kus töötab raamatu peategelane Karen. Karen on noor mulatitar, kes on tulnud linna, et leida paremat elu. Kareni ema juurde koju jäi Kareni pisipoeg Emiliano. Kareni unistuseks on teenida niipalju raha, et saaks endale lubada pisipoja linna toomist ja temaga normaalse pereelu elamist.

Teise häälena kõlab raamatus Claire – edukas psühhoanalüütik, kes on küll sündinud immigrantide peres Bogotas, kuid elanud vahepeal Prantsusmaal ning tulnud nüüd tagasi Colombiasse.

Kolmas naistegelane on Lucia – Claire´i kunagine koolikaaslane, kes abielludes lasi ühe oma raamatu oma abikaasa nime all avaldada. Nüüdseks on ta mees andnud välja 16 raamatut, mille on tegelikult kirjutanud Lucia ning mees on saanud üheks tuntuimaks eneseabiraamatute autoriks omal maal.

Aegajalt kostub ka neljanda naise hääl – see on nooruke tüdruk Sabrina, kes läks kohtuma enda arvates unistuste printsiga.

Ja jõhker see avanev maailm tõesti on. Kuidagi ahastamapanev ja troostitu. See maailm täis vaesust ja ebaõiglust ja korruptsiooni. Maailm, kus raha ja tutvused teevad vajadusel mustast valge ja vastupidi.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2018

Tõlkinud: Ehte Puhang

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Sille Ross
Pääsküla raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga