Kathryn Hughes “Saladus”

Kathryn Hughes – inglise autor, kelle esimene romaan ”Kiri” (olemas ka e-raamatukogus ELLU) meeldis mulle väga. Raamat oli kaasahaarav ja köitis kuni viimase leheküljeni. Autori kodulehekülg lubab ka tulevikus uusi teoseid.

Mary ja Thomas on juba kolm aastat unistanud saada lapsevanemateks. Kauaoodatud uudise saabumise ööl heliseb telefon ning teatatakse, et söekaevanduses, kus töötab mees, on toimunud plahvatus ja Thomas on jäänud kadunuks.

Ühel hommikul avastab kurvastav lesk oma trepimademelt nutva imiku ja otsustab ta endale jätta.

Nelikümmend aastat hiljem otsib Beth võimalusi päästa oma haige lapse elu. Laps vajab neeruhaigus tõttu doonorit, kuid ei tema ega tema mees pole selleks sobivad, järjekorrad haiglas on meeletult pikad. Beth pole oma päritolust kunagi eriti midagi teadnud, seetõttu otsustab naine kaevuda minevikku ja otsida sugulasi, kellest ta kunagi midagi pole teadnud. Leid ema asjadest paneb ta esitama küsimusi ja paljastama ootamatuid, peadpööritavaid saladusi …

Tore ajaviiteromaan, mille seoseid täis lugu ei lase lahti enne, kui lõpplahendus käes.

***

Ilmunud: Varrak, 2020

Tõlkinud: Evelin Banhard

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Loe e-raamatukogust ELLU

Diana Taukul
Pirita raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga