Holly Seddon “Ära sule silmi”

“Ära sule silmi” on pingelise sisuga põnevik. Raamat räägib kaksikõdedest Sarah´st ja Robinist, kes on aastaid teineteisest lahus olnud, kuid nüüd otsib Sarah Robini üles – ta soovib, et too aitaks tal leida lahendust leida rängale probleemile ta isiklikus elus. Nimelt viskas mees ta kodust välja ning ei lase väikese tütrega kohtuda. Robin maadleb ka isiklike probleemidega, ta on sulgunud oma majja ning elab täielikus eraldatuses. Raamatus kulgeb paralleelselt lugu tüdrukute lapsepõlvest ja teismeliseeast ning praegusest ajast.

Kui esialgu tundub tüdrukute lapsepõlves toimuv märksa huvitavam kui õdede tänapäevased elud, siis tasapisi läheb üha põnevamaks ka kaasajas toimuv lugu. Viimased peatükid suutsid tublisti üllatada – eriti üks väga huvitav pööre, mida tõesti poleks kuidagi ette osanud aimata. See on selline raamat, mis ei lase ennast kergesti unustada. Ikka hulk aega pärast lugemist tabasin end mõtlemast nende õdede peale ja kuidas nende eludes küll kõik niiviisi läks. Ja mis võiks saada edasi?


Holly Seddon on sündinud Inglismaal, kuid elab nüüd perega Amsterdamis. Tema raamatutest on eesti keelde tõlgitud ka põnevik “Püüa mitte hingata” (olemas ka e-raamatukogus ELLU).

***

Ilmunud: Rahva Raamat, 2018

Tõlkinud: Eve Laur

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga