Robert Bryndza „Tüdruk jääs“

Slovakkias elav briti kirjanik on hakkama saanud tõelise maiuspalaga. Tähelepanu kõik kriminullide austajad, järgnev sari on teile mõeldud!

Sarja avaraamat algab nagu ikka ehk mõrvaga. Tegelikult suisa nelja mõrvaga, lihtsalt esimene mõrv on tuntud seltskonnategelase oma ning teised kolm prostituudi laipa avastab uurija uurimise käigus. Peategelane on Slovakkiast pärit uurija Erika Foster, kes on varem olnud edukas uurija kuni teda tabab tragöödia isiklikus elus ehk politseinikust abikaasa surm. Naine taandab end tööst ja läheb Londonist ära äia juurde elama. Politseiülem suudab Fosteri Londonisse tagasi meelitada ning määrata uurimise etteotsa. Erika uurimine ei kulge just ladusalt, sest mõrvatu rikkal papal on mõndagi öelda Ida-Euroopast pärit uurija teemal. Siiski raamatu edenedes jõuab Erika mõrvarile aina lähemale ja seeläbi satub ta enda elu ohtu. Kirjanik pakub meile võimalust lähemalt tutvuda ka mõrvari ajusopiga ning uurimise vahele lugeda mõrvari mõtteid. Kassi ja hiire mäng võib alata.

Antud sarjas on ilmunud kuus raamatut ja kõik osad on eesti keeles saadaval. Head lugemist!

***

Ilmunud: Pegasus, 2017

Tõlkinud: Raili Puskar

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Helena Kostenok
Nõmme raamatukogu juhataja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga