Mary Ann Shaffer, Annie Barrows “Guernsey Kirjandus- ja Kartulikoorepiruka Selts”

See romaan oli juba pikemat aega raamatukogus lugejate seas populaarne olnud, kui otsustasin ka ise selle läbi lugeda. Miskipärast olin arvamusel, et tegemist on nii-öelda lihtsa naisteka tüüpi raamatuga. Lugema hakates oli aga üllatus suur. Kergest naistekast on asi kaugel. Kohati oli lugu lausa väga masendav ja kurb, ent samas mitte liiga palju – kurvemate kohtade järel tulevad jälle helgemad ja saab isegi naerda. Karakterid on väga sümpaatsed ja omanäolised, samuti üsna elulised.

Tegevus toimub 1946. aastal Londonis ja Guernsey saarel ning peategelaseks on noor kirjanik Juliet Ashton, kes otsib ideid uue raamatu kirjutamiseks. Inspiratsiooni leiab ta kirjavahetusest, mis tal ootamatult tekib Guernsey saare elanikega. Igaühel neist on mingi oma lugu, omad läbielamised ja traumad seoses hiljuti möödunud sõjaga. Raamatul on omapärane ülesehitus – kogu lugu koosnebki kirjadest, mida tegelased üksteisele saadavad.

“Guernsey Kirjandus- ja Kartulikoorepiruka Selts” on rahvusvahelise menuga bestseller, mida müüdud üle 7 miljoni eksemplari ja tõlgitud 35 keelde. Raamatu põhjal on valminud ka populaarne film, mis 2019. aastal linastus meiegi kinodes.

***

Ilmunud: Pegasus, 2018

Tõlkinud: Evelin Banhard

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk
Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga