Katarina Bivald “Unistuste raamatupood”

kaas

Tegemist on noore rootsi kirjaniku esikromaaniga, mida on tõlgitud juba 28 keelde. Raamat räägib 28-aastasest rootslannast Sarast, kes sõidab USA-sse külla oma eakale kirjasõbrale, Amyle. Sara ja Amy on juba mõnda aega vahetanud kirja teel raamatuid ning arutlenud lugemiselamuste üle ja ühel hetkel kutsubki Amy ta endale  külla. Kui Sara Amy kodukohta, Broken Wheeli nimelisse väikelinnakesse kohale jõuab, selgub aga, et Amy on vahepeal surnud. Nüüd on noor naine suures segaduses ega tea, mida teha – oodatud mõnus puhkus näib olevat aia taha läinud. Kuid Sara ei heida meelt ning peagi leiab ta nii mõndagi, millega oma aega sisustada ning kuidas unise linnakese ellu värskendust tuua. Ta otsustab asutada ühe eriliselt õdusa ja mõnusa raamatukaupluse! Aga linnakese elanikud ei ole just erilised raamatusõbrad…

Raamat pakub hulgaliselt äratundmisrõõmu kõigile, kes naudivad raamatute lugemist, palju on viiteid erinevatele teostele. Lisaks tuleb raamatus ette päris palju mõnusalt humoorikaid juhtumisi, seega väga tore, kerge ja ladus lugemine! Tegelased on ka vahvad ja inimlikud. Lõpus, tõsi küll, tuleb ette mõningaid asju, mis tundusid veidike ebausutavad, aga lugemiselamust sellest raamatust need asjad minu jaoks ei rikkunud.

***

Ilmunud: Varrak,2020

Tõlkinud: Maiu Elken

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga