Caroline Kepnes “Sina”

kaas

Joe Goldberg töötab raamatupoes ja on suur lugeja. Ühel päeval astub tema poodi Guinevere Beck. Guinevere, kes eelistab hüüdnime Beck, on kena tütarlaps ning tõmbab kohe Joe tähelepanu. Neiu unistab kirjanikuks saamisest ja Joe hakkab unistama temast. Ehk isegi liiga palju. Becki avalik Facebooki konto ja aktiivne säutsumine annavad Joele võimaluse tema elu jälgida ning ennast “juhuslikult” sellesse sobitada. Tasapisi avanevad tal aina paremad võimalused naise elu kontrollimiseks ning ta on valmis kõigeks, et Guinevere tema lähedust eelistaks. Mis aga saab siis, kui kõik saladused saavad ilmsiks ning armas poiss ei olegi tegelikult nii nunnu?

“Sina” on kõhedusttekitav romaan sellest, kuivõrd hooletud me võime olla oma sotsiaalmeedia kasutuses ning sellega seotud tehnikaga, sest väga kergesti saavad meie enda hooletust kasutada ära teised, palju pahatahtlikumad inimesed. Romaani lugedes võib lugejal tekkida tunne vaadata hirmunult üle õla ning kustutada kõik enda postitused. Raamatus on kohati ehk liiga räiget ja toorest sõnakasutust, kuid arvestades, et loo keskmeks on eelkõige Joe mõttemaailm, siis pole see imekspandav.

Romaani kulminatsioon tuleb päris raamatu lõpus ning viimased leheküljed jätavad lugeja endiselt õudusesse, sest tundub, et midagi ei muutu.

***

Ilmunud: Tänapäev, 2020

Tõlkinud: Marianne Ots

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Maria-Kristiina Pert

Kännukuke raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga