Sophie Hannah “Nad pole kasvanud”

Väga põnev ja pingeline romaan omapärasel teemal. Raamatu peategelane on kahe teismelise lapse ema Beth, kes pole juba 12 aastat kohtunud oma kunagise parima sõbranna Floraga. Kunagi käisid Flora ja Bethi perekonnad omavahel tihedalt läbi, kuid 12 aasta eest katkes kogu nende suhtlus. Beth teab ainult nii palju, et vististi oli Flora koos perega Floridasse kolinud.

Ühel päeval poega jalgpallitrenni viies jääb Beth seisma maja juures, kus Flora tema teada viimati elas. Ootamatult peatub maja värava juures auto, kust astub välja Flora. Naine räägib telefoniga, tundub pinges ja närviline. Siis teeb ta auto tagaukse lahti ja hüüab oma lapsi, Thomast ja Emilyt, et nood välja tuleksid. Kui Beth neid lapsi viimati 12 aasta eest nägi, olid nad kolme- ja viieaastased, seega peaks nad nüüd olema mõlemad teismeliseeas. Aga… autost hüppavad välja kaks pisikest last. Just täpipealt samasugused põngerjad Thomas ja Emily, nagu Beth neid mäletab. Mismoodi on see võimalik?

Loomulikult ei anna asi Bethile enam üldse rahu ja ta otsustab välja uurida, mis Flora perekonnas toimub. Asi läheb üha veidramaks: Flora ja tema abikaasa Lewis tunduvad tegelikult tõepoolest viibivat hoopis Floridas. Aga kuidas sai Beth siis Florat näha? Kummaline on Bethi meelest ka see, et pereisa Lewis armastab väga veebi üles panna pilte oma kahest lapsest – Thomasest ja Emilyst, kes piltidel tunduvad igati tavalised teismelised. Kuid mitte ühelgi fotol ei ole Florat ega selle pere noorimat last Georginat. Üha enam saab Bethile selgeks, et toimumas on midagi väga kahtlast.

Äärmiselt haarav lugu, üks seda tüüpi raamatutest, mida on suhteliselt võimatu enne lõppu käest ära panna.

***

Ilmunud: Ersen, 2020

Tõlkinud: Evi Eiche

Vaata leidumust e-kataloogist ESTER

Ketlin Rauk

Pääsküla raamatukogu raamatukoguhoidja

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga